NEIVAL

INICI » COM FUNCIONEM?
A+ R A-

Com funcionem?

L’ésser humà necesita un llarg camí per aconseguir que els seus sistemes perceptius i motors siguin plenament eficaços. Neixem amb totes les neurones preparades però no amb les conexions fetes. Cal aprendre a mirar, escoltar i organitzar els moviments del cos per arribar al grau de maduressa en l’entrada i la sortida de la informació, coordinant percepció i motricitat.

Els sistemes perceptius són els que permeten l’entrada d’informació al nostre cervell (principalment visió i audició). Els sistemes motors permeten la sortida d’informació (moviments del cos, parla, escriptura, etc). Són respostes molt elaborades que executem en relació al nostre entorn.

A l’escola, l’aprenentatge de la lectura i l’escriptura marca una fita fonamental, per la repercusió tan important que té sobre tota l’escolaritat posterior. La lecto-escriptura necesita suport d’uns sistemes (visual, auditiu i motor) altament competents i associats entre sí.

Sovint les causes de les dificultats escolars les trobarem en un aprenentatge que no té en compte el grau de maduresa del nen, adolescent o adult.

Hem après que mirar no és només veure, i escoltar és més que simplement sentir. Saber mirar i escoltar correctament permet que el nostre cervell treballi amb informació clara i precisa, per obtenir un màxim rendiment sense gran esforç.

Rebem persones –sobretot nens– que ens parlen dels seus problemes d'atenció, de memòria, de la seva fatiga... que els porta de vegades a ser considerats poc dotats intel·lectualment. Nens "justets" i adults "poc eficients" poden fer un canvi espectacular en les seves vides quan els seus mecanismes perceptius bàsics s'eduquen i s'aconsegueix que treballin adequadament.

 

Clica les fotografies per saber-ne una mica més.

Som Neival

http://www.neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/927396som_neival_1.jpglink
http://www.neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/955543som_neival_3.jpglink
http://www.neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/412505som_neival_4.jpglink
http://www.neival.cat/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/162531som_neival_5.jpglink